Select Page

Solen skinner længe, og himlen er blå. Noget af det bedste ved sommer er, at man endelig får chancen for at holde en rigtig grillaften. Det bedste selskab bliver inviteret, eller måske er det bare familien samlet, men hvad skal der så serveres? Her er vores forslag.

 

Forret

En af vores favoritter på grillen er asparges svøbt i bacon. Det er en nem og simpel forret, der bare smager godt. Ud og find de bedste nye asparges du kan og svøb dem i bacon. Det kan enten være to hele asparges med bacon rundt om eller skåret i mindre portioner. Du kan se, at de er færdige, når baconen har den kulør, som du gerne vil have. Grillet tigerrejespyd er også en sikker vinder. Find en opskrift på en god marinade, og mariner rejerne i 24 timer, og grill dem til de skifter farve og er gennemstegte.

hindbaer

Hovedret

Der findes så meget, der bare bliver lækkert af at blive grillet. Du kan gå efter en sommerkylling eller nogle steaks. Hvis der er børn, vil de ofte være store fans af grillede pølser. Dertil kan du grille majs eller hvidløgsbrød og lave kartofler ved siden af.

Man kan også lave en lækker pizzadej og få alle til at lave deres egen pizza. Så kunne det være, du skulle overveje at købe en stenplade/pizzaplade til grillen. Så bliver det helt sikkert virkelig lækkert. Lige meget hvad du laver på grillen, så er tricket at holde øje med det hele tiden og tage temperaturen på det løbende. Man kan ikke være sikker på, at et kyllingebryst skal have præcist et bestemt antal minutter.

 

Dessert

Til dessert vil man på sådan en sommeraften gerne have noget friskt. Overvej derfor at gå efter nogle lækre bær, ligegyldigt om du helst vil have is, chokoladekage eller måske en pavlova. Hertil kan du finde en lækker dessertvin eller noget saft eller kaffe, hvis det ikke er alt for varmt.

 

Underholdning

Det er altid godt at have noget underholdning klar. Især hvis der er børn tilstede, så er det dejligt, at der er noget, de kan lave for at bruge al deres energi. Det kan være et kongespil eller måske rulleskøjter. Til de voksne vil det nok være rart at have en højtaler til noget baggrundsmusik, og måske holder selskabet af at quizze eller spille brætspil.